Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Šípky: 3. ročník Prešovskej RedDragon steelovej ligy – 2. kolo

Šípky: 3. ročník Prešovskej RedDragon steelovej ligy – 2. kolo

V nedeľu 19. 2. 2012 v Elán Clube v Prešove sa uskutočnilo 2. kolo Prešovskej RedDragon steelovej ligy. Do turnaja sa prezentovalo 15 hráčov. Turnaj sa tak hral v štyroch základných skupinách, ktoré určili nasadenie prvých dvoch hráčov z každej skupiny do pavúka.

Skupina A
Skupinu A vyhral, tak ako aj minulé kolo, bez straty bodu Tibor Zeher a navyše si pripísal do štatistík aj jedno 180-tkové bingo. Druhé postupové mieste obsadil Slavomír Škop. Tretie miesto sa ušlo Andrejovi Blecháržovi a posledný skončil nováčik Jakub Tomusko.

Skupina B
Skupinu B vyhral rovnako ako v 1. kole bez straty legu Milan Štefaňák. Keďže zvyšní traja hráči získali zhodne po 2 body a mali aj rovnaké skóre, musel o umiestnení v skupine rozhodovať rozstrel na 9 šípok. Najlepšie si počínal Jozef Jurčenko, ktorý nahádzal 270 bodov a obsadil tak druhé miesto. Tretí skončil Jaroslav Knap a posledné miesto pripadlo Petrovi Koscurovi.

Skupina C
Rozstrel na 9 šípok musel rozhodnúť o postupujúcich aj v skupine C. Jozef Semanič, Peter Nahálka aj Miloslav Gonda získali v mikrotabuľke rovnaký počet bodov aj rozdiel legov. Rozstrel najúspešnejšie zvládol Semanič, keď nahádzal 194 bodov. Druhý skončil Gonda so 188 bodmi a čierny Peter ostal v rukách Nahálku. Štvrté miesto obsadil Ján Sokol.

Skupina D
V skupine D boli len traja hráči, ale aj tu o konečnom poradí rozhodovala mikrotabuľka. Vďaka nej sa víťazom skupiny stal Martin Tomusko, druhé miesto pripadlo Mariánovi Stavrovskému a do ďalších bojov nepostúpil Stanislav Beňo.

Štvrťfinále:
Tibor Zeher – Miloslav Gonda 3:2
Martin Tomusko – Jozef Jurčenko 3:2
Jozef Semanič – Slavomír Škop 1:3
Milan Štefaňák – Marián Stavrovský 3:0

Semifinále:
Tibor Zeher – Martin Tomusko 4:1
Slavomír Škop – Milan Štefaňák 0:4 (Štefaňák zatvoril 121 (T20, T11, D14))

Finále:
Tibor Zeher – Milan Štefaňák 1:5

Klasické finále z minulého ročníka malo vysokú úroveň, o čom svedčia aj priemery hráčov – Zeher 68,91 a Štefaňák 77,25. Štefaňák dokázal ukončiť najlepší leg vo finále 16. šípkou, Zeher 19. Skúsenosti a lepšie načasovanie formy tak rozhodli už o druhom víťazstve Milana Štefaňáka v prebiehajúcom ročníku Prešovskej RedDragon steelovej ligy.

Priebežné poradie po 2. kole:
1. Milan Štefaňák – 195 bodov
2. Tibor Zeher – 113 bodov
3. Slavomír Škop – 107 bodov
4. Miloslav Gonda – 45 bodov
5. Miroslav Třešňák – 44 bodov
6. Martin Tomusko – 42 bodov

3. kolo Prešovskej RedDragon steelovej ligy sa uskutoční 18. 3. 2012 o 15:30 v Elán Clube na Námestí Kráľovnej pokoja v Prešove. Pred samotným turnajom sa uskutoční aj 3. kolo Prešovskej RedDragon Premier Ligy.

Ďalšie informácie o dianí medzi šípkarmi získate na tel. č. 0918 494 488, 0905 162 299 alebo na adrese www.gooddarts.tk

 

Read more

TAYLOR & BARNEY LOCK HORNS AGAIN AS McCOY^S PREMIER LEAGUE DARTS VISITS BELFAST

PHIL TAYLOR and Raymond van Barneveld will resume their rivalry when the McCoy^s Premier League Darts visits Belfast^s Odyssey Arena on Thursday, as Adrian Lewis and Andy Hamilton meet in a rematc...

Read more

TAYLOR & BARNEY LOCK HORNS AGAIN AS McCOY^S PREMIER LEAGUE DARTS VISITS BELFAST

PHIL TAYLOR and Raymond van Barneveld will resume their rivalry when the McCoy^s Premier League Darts visits Belfast^s Odyssey Arena on Thursday, as Adrian Lewis and Andy Hamilton meet in a rematc...

Read more